Welkom

Welkom op mijn website Kracht in balans.

 

Ik ben Theresia Wijnalda en afgestudeerd paardenbewegingstherapeut bij Moravita ISHAS. De studie omvat de onderdelen anatomie, fysiologie, neurologie, hoefkunde, tandheelkunde, passief functieonderzoek, inspectie in stand & bewegen en klassieke massage. Daarnaast heb ik mij nog verdiept in manuele lymfedrainage bij paarden en acupressuur bij paarden.

 

 

In mijn scriptie heb ik het onderwerp artrose in het hoefgewricht bij paarden literair onderzocht. Omdat het hier gaat om een degeneratieve aandoening, is preventie een belangrijk item. Toch kan ook een paardenbewegingstherapeut ook hier hulp bieden naast een dierenarts en een hoefsmid.

  

Ik ben momenteel bezig mij te verdiepen in de anatomie en bewegingstherapie van honden, omdat ik naast paarden en pony's ook honden met bewegingsproblemen wil helpen. Daarbij kun je denken aan soortgelijke problemen als waar paarden mee te maken hebben dus zowel mentaal (stress situaties) als fysiek (afname spierkracht, stijve spieren door compensatiegedrag of stijfheid door bijvoorbeeld artrose).